The Pump - fitness centrum - workout routine

Vandaag weer een heerlijke workout gehad bij The Pump. Een van de trainers Tony Prajapati zei nog: jullie worden iedere keer beter, dat komt omdat jullie de routine er in houden!

Volhouden

Regelmatig vragen mensen aan ons hoe we het volhouden. Dan is het enige oprechte antwoord: Discipline, commitment en resultaat. Ergens weten we dit allemaal wel, maar dankzij Discipline Sports heb ik dit pas echt goed in de praktijk weten te brengen.

Vaak ga je met een goed voornemen en vol motivatie met je workout  routine van start, maar raak je gedemotiveerd, kost het teveel tijd, heb je geen zin meer of kom je tot de conclusie dat niet de gewenste resultaten worden behaald. Het gevolg: steeds minder motivatie om naar de sportschool te gaan, iets wat je uiteraard wilt voorkomen. Je wilskracht kan letterlijk op raken. Ik heb ook niet altijd zin om te gaan. Maar regelmaat en discipline is de beste manier om dat te voorkomen. Na twee of drie weken wordt je discipline routine. Je hoeft dan niet meer bewust de afweging te maken: zal ik nu gaan sporten, of toch maar niet? Je hebt inmiddels geleerd dat het goed is en na afloop van ‘t sporten voel je je altijd heerlijk! Dat geeft een hoop energie en voldoening.

Maar wat als de resultaten uit lijken te blijven?

Het transformeren van je lichaam is iets wat veel tijd kost en een grote mate van discipline vereist. Het is belangrijk dat je je hiervan bewust bent. Probeer realistisch naar jezelf te kijken, vergelijk je oude situatie met de huidige situatie. Zit je beter in je vel? Kun je al iets meer dan toen je startte? Verwacht niet dat je gelijk je einddoel bereikt. Maar zie de kleine stappen. Dit helpt enorm. Willem is zes maanden geleden begonnen met pullups te leren. Hij kon er in het begin twee. Inmiddels zit hij op tien. Dat heeft dus wel zes maanden gekost, maar is een enorme prestatie. Zie je zelfs de kleine stapjes niet? Kijk dan of het aan het trainingsschema ligt. Het is belangrijk dat alle spiergroepen ook voldoende rust krijgen bijvoorbeeld. Er zijn diverse websites die je goede trainingsschema’s kunnen geven. Daarnaast raad ik zelf enorm een personal trainer aan omdat ik gewoon het verschil heb gemerkt en ik zoveel beter in mijn vel zit!

Workout routines

We zullen binnenkort wat leuke workoutroutines plaatsen. Hieronder nog twee leuke filmpjes met Willem (pushup met handklap) en mij  (situp of crunch met tien kilo extra) in actie! Enjoy…

 

Je kunt trouwens ook een hoop leuke workouts vinden op PopSugar.

Sporten is een deel van een gezonde levensstijl, maar je eetpatroon is minstens zo belangrijk. Hierover binnenkort meer.

1 antwoord
  1. Corry Zantema
    Corry Zantema zegt:

    Lieve Wendy en Willem, wat zijn jullie sportief bezig zeg! Knap! Wat een mooie website! Fijne tijd in Nederland gewenst met familie en vrienden! En veel zegen voor jullie mooie werk in Nepal! Liefs van Corry Zantema

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *